ВМРО обини ЦИК, че връща България 5 години назад, допускайки 

...
ВМРО обини ЦИК, че връща България 5 години назад, допускайки 
Коментари Харесай

ВМРО: ЦИК допусна намеса на Турция на изборите на 4 април |

Вътрешна македонска революционна организация обини ЦИК, че връща България 5 години обратно, допускайки  още веднъж намесата на Турция в политическия живот на България. Според партията на Красимир Каракачанов комисията е направила по този начин, че в югоизточната съседка де се гласоподава безотговорно с заявления, попълнени на улицата.

Това е неприемливо и граничи с национално изменничество, безапелационни са воеводите.

На 21.03.2021 година Централната изборна комисия е гласувала паритетно (9 на 9 от всички присъстващи на заседанието) разпоредбите за гласоподаване в секциите зад граница. Така със своето решение № 2278-НС от 22 март 2021 година е оставила опция при гласоподаване зад граница просто да се дават попълнените заявления, само че не е направила нужното напътствие те да се попълнят на място от лицата в наличието на СИК, както беше от 2017 година насам ", показват от Вътрешна македонска революционна организация.

От партията напомнят, че са съдействали да бъде ограничен броят на секциите в Турция през 2017 година

Успяхме да се преборим и хората, които имат искания да вземат решение ориста на България, да би трябвало сами пред комисията да попълнят декларациите си, с цел да се избегнат забавни антирекорди като този в секцията в Чорлу през 2016 година Тогава без собственоръчно подписани пред комисията заявления в границите на изборния ден са регистрирани над 2300 гласа. През 2017 година, при въведените към този момент правила, извоювани от нас, техният брой пада до 890 в същата комисия, декларират от Вътрешна македонска революционна организация.

Според партията изборите на 4 април могат да се окажат прегледен пример за чудовищни операции с адрес Босфора.

Попълването на една такава декларация, при владеенето на български език на базово равнище, каквото се допуска и съгласно Конституцията, лишава не повече от минута – три имена, ЕГН и автограф. И не, не одобряваме претекста „ Ковид-19 “, декларират воеводите.

Те показват, че им е ясно, че хората, които гласоподават в Турция, в огромната си част не приказват и не пишат български, само че пък за сметка на това са мощно оръжие в ръцете на избрани политически субекти, с което подсигуряват комфорт и несъмнено място в политическия живот на суверенна България на протурско въздействие.

За нас от Вътрешна македонска революционна организация е неприемлива намесата на непознати субекти в българската политика и то през 21-ви век, 143 години след Освобождението на Родината ни от турско иго. Ние одобряваме този акт като национално изменничество. И още нещо – няма кого да заблудят Движение за права и свободи, гласувайки срещу това решение в ЦИК. За нас е ясно, че политическото танго сред тях, Българска социалистическа партия и ГЕРБ от дълго време е във вихъра си. Играта на положителното и неприятното ченге тъкмо по тези щекотливи тематики я гледаме прекомерно дълги години. Надяваме се обаче и българският гласоподавател да е станал задоволително проникновен, с цел да „ отсява “ фалша от истината и да разбере, че на тези избори се взема решение доста повече от това кой ще вземе властта в идващия мандат. Решава се националната, културна и религиозна еднаквост на България, настояват от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР